Du er her: Skip Navigation LinksNorges Seilforbund > Utdanning og Kurs > Sikkerhetskurs

ISAF Sikkerhetskurs

Utskriftsvennlig visning
Tips en venn

Her vil du finne generell informasjon om kurs og utdanning for ISAF sikkerhetskurs.

Oversikt over ISAF sikkerhetskurs-sertifiserte seilere finner du her.

 

Sikkerhetskurs:

På styremøte 3-11 besluttet styret å innføre registreringsplikt av alle sikkerhetskurs som skal gjennomføres i Norge. Bakgrunnen for styrets beslutning er et ønske om å sikre at kursene blir gjennomført med tilfredsstillende faglig kompetanse.

Det vil derfor gjeldende fra 1. mai 2011 være et krav til kursarrangør av ISAF sikkerhetskurs (OSR 6.01 og 6.02) om å fylle ut søknadsskjema.

 

Planlagte ISAF sikkerhetskurs og oppfriskningskurs før seilsesongen 2014:

 

Førstehjelp:
ISAF sikkerhetsbestemmelser inneholder krav om førstehjelpskurs i kategori 0-2. Dette har ligget der i noen år, men NSF har prioritert innføring av sikkerhetskurs foran førstehjelp. Det har derfor vært dispensert fra kravet om førstehjelpskurs frem til 1. januar 2010. Siden denne dato skal de som seiler nasjonale regattaer i sikkerhetskategori II gjennomføre førstehjelpskurs etter nasjonale forskrifter.

Skal man seile regattaer arrangert utenfor Norge i kategori 0-2 vil man måtte gjennomføre kurs som tilfredsstiller disse kravene.

De som trenger et førstehjelpskurs som tilfredsstiller ISAF sine krav for Kategori 0-2 kan kontakte Auctor Bergen AS.

Rådet for Sikkerhetsopplæring har i samarbeid med Norsk Folkehjelp satt sammen et kursopplegg som dekker deler av kravene fra ISAF, og som vil være tilpasset norske regattaer i kategori 2. NSF har besluttet å følge innstillingen fra Rådet for Sikkerhetsopplæring.

Mer informasjon om gjennomføring og krav til førstehjelpskurs finner du i disse to dokumentene:
Krav til og gjennomføring av førstehjelpskurs.
Kursopplegg for førstehjelpsopplæring.

 

 
© 2008. Norges Seilforbund. Kontakt oss.
Søk:
Søk